Zeilen op een catamaran is spectaculair. Door zijn smalle drijvers en het grote vleugelzeil kun je snelheden behalen die je niet snel in een zwaard- of kielboot zult halen. Het is dan ook een hele andere tak van sport. Een ander voordeel is dat je met weinig wind

De Morra

Zeilschool De Morra in het Friese Hemelum geeft zeillessen op een catamaran, de Dart 16. Deze catamaran is erg stabiel, makkelijk te manoeuvreren en heel degelijk. Een perfecte catamaran om je eerste meters op het water in te maken. Een gegarandeerd spektakel op het water.

Allemansend

Bij zeilen op een catamaran draait het allemaal om techniek en snelheid. De Friese zeilschool Allemansend in Elahuizen geeft lessen in de Nacra 570. Deze catamaran is met een lengte van 5.70 meter een van de grotere catamarans, zonder in handelbaarheid of gemak te verliezen.

De Lauwer

Zeilschool De Lauwer in Lauwersoog geeft zeillessen op het Lauwersmeer in het noorden van de provincie. Door de ligging bij zee is er bijna altijd wel wind in dit gedeelte van Friesland. Tijdens de zeilkampen van De Lauwer is het mogelijk om op een catamaran te varen. Ook worden er aparte lessen gegeven.

Laat een Reactie achter