De afgelopen maand hebben de bezoekers van ZeilenFryslan hun stem uitgebracht op hun favoriete zeilschool, bootverhuur of jachthaven in Friesland. Er zijn meer dan 1800 stemmen uitgebracht op de genomineerden voor de ZeilAwards. Het was tot het einde spannend. Dit zijn de locaties die volgens de bezoekers van ZeilenFryslan.nl dit jaar een Gouden Windvaantje verdienen.

ZeilAward Beste Zeilschool
Zeilschool het Stekelbaarsje

Met 28.1% van de stemmen ging Zeilschool het Stekelbaarsje al snel aan kop. Sjon Zegwaard van de zeilschool uit Elahuizen nam het Gouden Windvaantje enthousiast in ontvangst. Het Stekelbaarsje werd op de voet gevolgd door Zeilschool de Morra en Zeilschool het Molenhuis. De zeilschool uit Elahuizen mag zich een jaar lang volgens de bezoekers van ZeilenFryslan de beste zeilschool van Friesland noemen. Van harte!

 

ZeilAward Beste Bootverhuurder
Ottenhome Heeg

Bootverhuurder Ottenhome uit Heeg kon met 29.5% bijna een derde van de stemmen voor zich winnen. Mede-eigenaar Johan Potma van de bootverhuurder nam de ZeilAward in ontvangst. Het watersportbedrijf uit Heeg werd op de voet gevolgd door Watersportbedrijf Anja uit Grou en Hoora Watersport. De bootverhuurder mag een jaar lang de titel Beste bootverhuurder van Friesland noemen. Van harte!

 

ZeilAward Beste Jachthaven
Passantenhaven Langweer

De Passantenhaven in Langweer is een ware publieksfavoriet, getuige de 32% die ze op hun naam konden schrijven. Jellie Hoekstra, havenmeester bij de Passantenhaven nam de ZeilAward vol enthousiasme in ontvangst; “‘s Zomers zijn we hier 14 uur per dag in de weer. We kennen de gasten en de gasten kennen ons.” Diezelfde havengasten belonen de familie Hoekstra met een Gouden Windvaantje. Van harte!

Laat een Reactie achter

  1. Johan van der Hulst

    Gefeliciteerd Passantenhaven Langweer! Terechte overwinning, dit is onze favoriete haven (met twee tieners van 15 en 13). Altijd vriendelijk, supergastvrij en gezellig! Na deze award zullen we nog eerder moeten aankomen om een plekje te bemachtigen 😉 O ja, het leuke watersportdorp Langweer is op korte loopafstand, erg prettig.