Het huren van een zeilboot is ideaal. Je betaalt een vast bedrag en kunt genieten van het water en de zeilsport. Geen omkijken naar aanschafkosten of onderhoud, puur genieten. Maar waar let je op als je een verhuurder of boot uitkiest? Let op de volgende punten als je van plan bent binnenkort een zeilboot te huren.

Algemene staat

De algemene indruk van een boot is heel belangrijk. Is deze goed onderhouden of bladdert de verf er van af? Zitten er veel deuken in of is de romp van de boot nog helemaal netjes? Is het houtwerk als dit aanwezig is netjes gelakt of zitten er lelijke plekken op? De algemene staat van de boot is een belangrijke graadmeter van hoe de verhuurder met zijn vloot om gaat.

Staat van de zeilen

Naast de algemene staat is de staat van de zeilen belangrijk om te controleren voordat je van wal steekt. Zijn de zeilen grauw en een beetje slap, of zijn ze kraakhelder wit en zijn ze redelijk stijf? Naast dat de staat van de zeilen belangrijk is voor de prestaties van de boot is het ook een belangrijk teken van hoe de boot is onderhouden.

Werkt de motor?

Buitenboordmotoren die niet werken zijn de nachtmerrie van elke zeiler die wel eens een boot huurt. Het laatste wat je wil is dat je in belangrijke of gevaarlijke situaties op open water de buitenboordmotor niet aan krijgt. Controleer daarom altijd voordat je vertrekt of de motor werkt en bespreek eventueel met de verhuurder hoe je de motor weer aan de praat krijgt als deze er plotseling mee stopt.

De reputatie van de verhuurder

Op ZeilenFryslan.nl kun je ervaringen van andere huurders lezen. Zo kun je vooraf een goede keuze maken waar je je zeilboot gaat huren. Zo kom je ter plekke nooit voor verrassingen te staan en kun je volop genieten van je zeiltocht.

Bekijk ook de paklijst voor zeilers om goed voorbereid op pad te gaan.

Laat een Reactie achter