Koken aan boord tijdens een langere zeiltocht neemt de nodige uitdagingen met zich mee. Of je nu in een open zeilboot vaart en op een campinggasje kookt of in de kajuit een kleine kombuis aan boord hebt, een goede maaltijd in elkaar zetten blijft lastig en een flink gedoe. Met deze drie recepten zet je snel en gemakkelijk een goed vullende maaltijd aan boord in elkaar.

Chili con carne

Het handige van het bereiden van chili con carne aan boord is dat je vrijwel alles in blikken kan meenemen. Blikken zijn goedkoop, ze kunnen niet breken en zijn lang houdbaar. Het is een maaltijd die je in no-time in elkaar zet en die er bij iedereen wel in gaat.

Ingrediënten 

  • Gehakt
  • Paprika
  • Tomaten in blik
  • Mais in blik
  • Chilibonen in blik
  • Mexicaanse kruidenmix
  • Nacho chips
  • Eventueel zure room / guacamole

Bak het gehakt en de paprika, doe zodra het gehakt en de paprika de inhoud van de blikken er bij. Warm het geheel op en doe de kruidenmix er door. Eventueel zure room of guacamole toevoegen en dippen en eten met de nacho chips.

Knaks en soep

Een echte Hollandse klassieker. De knakworsten en de soep hoef je alleen maar even op te warmen en meteen kunt serveren. Beiden komen gemakkelijk uit blik. Knakworsten op zachte bolletjes, soep naar keuze uit een kommetje. Vooral voor de koudere avonden op het water een aanrader om aan de verkleumde bemanning te serveren.

Ingrediënten 

  • Blik soep
  • Blik knaks
  • Witte of volkoren bolletjes
  • Eventueel sauzen

Wraps met gerookte kip

Voor wie het camping kookstelletje of ingebouwde fornuis liever helemaal niet wil aanraken is dit recept een uitkomst. De kip is vooraf al gerookt waardoor je deze niet meer hoeft te garen. Deze goed gevulde wraps eet je gewoon koud, waardoor je alleen een snijplank en een mesje nodig hebt.

Ingrediënten 

  • Wraps
  • Gerookte kip
  • Avocado
  • Sla
  • Tomaat
  • Zure room

Snijd de gerookte kip, avocado en tomaat in tomaat in stukken en vul de wraps samen met de sla en de zure room. Een snelle en gemakkelijke maaltijd die je met een beetje handigheid zo uit het vuistje eet.

 

Laat een Reactie achter