Watersportwinkels zijn het walhalla voor een watersporter. Van zwemvesten tot boegschroeven en van harpjes tot allerlei lijnen voor je boot, de watersportwinkel heeft het. Menig watersporter kan urenlang verdwalen in al het moois wat in de winkels wordt aangeboden. Wij zetten de vijf grootste en mooiste watersportwinkels in Friesland voor je op een rijtje. 

Wagenaar Watersport

Wagenaar Watersport in Leeuwarden is al ruim 100 jaar een begrip in Friesland. Het historische pand van de watersportwinkel stamt nog uit de tijd dat de vrachtskûtsjes af en aan voerden om hun lading te lossen in de hoofdstad van de provincie. Vandaag de dag levert de winkel ruim 9000 artikelen uit voorraad, zowel online als in de winkel aan de Wijbrand de Geeststraat in Leeuwarden.

Wijbrand de Geeststraat 99, 8921 AK Leeuwarden – Website

Watersportwinkel Steemar

Steemar noemt zichzelf ‘de grootste watersportwinkel van Friesland’ en is gemaakt voor de meer doorgewinterde watersporter. Naast materiaal voor de watersport levert het bedrijf ook producten voor de scheepvaart, binnenvaart en offshore. Met meer dan 3.500 m2 winkelruimte aan de Nieuwe Vissershaven in Harlingen is de winkel zeker het bezoeken waard en slaag je gegarandeerd. 

Nieuwe Vissershaven 7-1, 8861 NX Harlingen – website

De Jong Watersport

De Jong Watersport is een sfeervolle watersportwinkel in hartje Heeg, het watersportdorp van Friesland. De Jong is al sinds eind jaren zestig een regionaal begrip voor watersportartikelen. Naast praktische bootonderdelen beschikt de winkel ook over een ruim assortiment kleding en accessoires voor zeilers en watersporters. Wie aanmeert in Heeg kan er eigenlijk niet omheen ook een bezoekje te brengen aan De Jong Watersport.

Harinxmastrjitte 47, 8621 BK Heeg – website

Brattinga Watersport

Brattinga is gevestigd aan de Midstraat te Joure en staat naast zijn vele watersportartikelen ook bekend als ijzerwarenwinkel. Veel lifestyle artikelen zul je hier niet vinden, maar wie zijn (zeil)boot wil onderhouden of van nieuwe ijzerwaren wil voorzien is bij Brattinga aan het goede adres. Van beslag tot harpjes in alle soorten en maten, bij Brattinga Watersport vind je gegarandeerd waar je naar op zoek bent.

Midstraat 23, 8501 AC Joure – website

Silerswaar

Silerswaar is een gespecialiseerde watersportwinkel in het gezellige Friese plaatsje Makkum, aan het IJsselmeer. Gehuisvest in een karakteristiek pand aan de Markt 19, in het centrum van Makkum. De naam van deze watersportwinkel zegt het al, silerswaar, waren voor zeilers. De winkel is helemaal ingericht op de watersport in Friesland en heeft een heel compleet assortiment. Van het onderhoud van de zeilboot tot zeilkleding en van de kleinste haakjes tot volledige stroominstallaties aan boord. Ook beschikt de winkel over een uitgebreide webwinkel.

Markt 19, 8754 CM Makkum – website

Laat een Reactie achter