Zeilschool Zuidlaardermeer uit Midlaren in Drenthe heeft zijn zeilwater tot leven gebracht in Virtual Reality (VR). Dankzij de speciale bril kan iedereen virtueel een rondje zeilen zonder ook maar enig water in de buurt. 
 
Willem Otto Nachbahr van Zeilschool Zuidlaardermeer; “Morgen staan we tijdens Koningsdag met een stand op de Ossenmarkt in Groningen. Bij onze stand kunnen kinderen ervaren hoe het is om zelf over het water van het Zuidlaardermeer te zeilen. Hiermee hopen we mensen enthousiast te maken voor het zeilen.”

Virtueel zeilen

Zeilen in Virtual Reality
Foto via Instagram Zeilschool Zuidlaardermeer

“Het is een hele aparte belevenis. Zodra er ook geluid bij komt zit je helemaal in die wereld. Naast zeilen op het eigen Zuidlaardermeer is het bijvoorbeeld ook mogelijk om mee te kijken met de Volvo Ocean Race of een wedstrijd van Dorian van Rijsselberghe. Het voelt dan net alsof je er zelf bij bent.”

 
Het ook daadwerkelijk virtueel besturen van de boot is nog niet mogelijk. “Voor nu is het puur voor de ervaring. Er bestaan al wel optimisten en lasers waar je ook virtueel het roer en de schoten kunt bedienen, maar het blijft voorlopig redelijk beperkt en vooral erg duur.”

Ontwikkelingen

“Ik vind het belangrijk om de ontwikkeling voor te blijven. Op de zeilschool zijn we begonnen met het maken van foto’s en filmpjes, vorig jaar kwamen daar beelden vanaf een drone bij en nu maken we een stap met virtual reality. Het is mooi om te zien wat je daar allemaal mee kunt en hoe snel het zich allemaal ontwikkelt.”

Leren zeilen in VR

Willem Otto ziet ook kansen voor zijn eigen zeilschool. “Je kunt veel leren met virtual reality. Zo kun je in de boot meekijken met moeilijke handelingen op het water en kun je snel korte technische dingen uitleggen. Ook kan het een goed alternatief zijn voor als het even minder goed weer is.”
 
Wie het zeilen in virtual reality zelf eens wil meemaken is morgen de gehele dag welkom op de Ossenmarkt in Groningen.

Laat een Reactie achter