Hoe specifiek en actueel online wind- en weerberichten ook mogen zijn, de echte omstandigheden op dat moment op jouw locatie kunnen ze niet voorspellen. De enige oplossing om achter de huidige windsnelheid te komen is een windmeter. De Vaavud Wind Meter tovert in een handomdraai je smartphone om in een windmeter.

Het werkt simpel: plug de windmeter via de koptelefoonpoort in je smartphone, open de app en houd je telefoon met de windmeter in de lucht. Na een tijdje verschijnt de actuele windsnelheid op het scherm van je telefoon en ben je op de hoogte van de omstandigheden.

Het slimme apparaatje komt in twee vormen met Scandinavisch klinkende namen; Mjolnir en Sleipnir. Het verschil tussen deze twee versies is ten eerste het ontwerp. De Mjolnir bestaat uit twee uitstekende ‘cups’ die wind vangen en de meter laten ronddraaien. De Sleipnir bestaat uit twee hogere bladen die de wind vangen. Het tweede verschil is dat de Mjolnir met magneten werkt om de windsnelheid te berekenen, terwijl de Sleipnir met een elektronische sensor werkt.

De windmeters kunnen windsnelheden tussen 2 en 40 meter per seconde meten met een precisie van 4%. Daarnaast kan de Sleipnir ook de windrichting meten. Met afmetingen van 22 × 45 × 83 mm en een gewicht van 14 tot 17 gram is dit een klein en licht apparaatje die je overal kwijt kunt.

De bijbehorende mobiele applicatie laat je op een overzichtelijke manier de resultaten van metingen zien. Ook worden alle metingen per locatie opgeslagen en zijn metingen van andere gebruikers van de afgelopen 24 uur zichtbaar.

De windmeters kosten €35 tot €45 euro.

Laat een Reactie achter