Vergeet de Apple Watch of een van de vele Android Wearables. De ‘ESA Watch‘ is de eerste smartwatch die speciaal is ontwikkeld voor de zeilsport. Voortaan heb je aan boord geen ingewikkelde instrumenten meer nodig om te navigeren, communiceren en het weer te bekijken.

De smartwatch wordt ontwikkeld door Astra Yacht, een Italiaans producent van nautische technologie voor navigatie en communicatie aan boord.

Door middel van Wifi maakt de smartwatch verbinding met de verschillende instrumenten aan boord. Ook heeft het apparaatje ingebouwde GPS zodat het ook onafhankelijk kan werken. Zo maakt het alle data die over de boot, locatie en weersomstandigheden centraal inzichtelijk om je pols.

Net als alle andere smartwatches die in de winkels liggen is de ESA Watch waterdicht. Het ontwerp is degelijk en robuust zodat hij in onder alle omstandigheden aan boord blijft functioneren.

De smartwatch draait op Android. Naast de speciaal voor zeilers ontwikkelde functies kun je met de smartwatch ook bellen en internetten, en kunnen er verschillende applicaties op gebruikt worden.

De ESA Watch is te koop vanaf €357,00.

Laat een Reactie achter