Je komt ze steeds vaker tegen op Youtube, prachtige videobeelden gemaakt vanuit de lucht. Waar er vroeger hevig geschut in de vorm van helicopters ingezet moest worden zijn er nu drones voor de normale consument waar de mooiste beelden mee gemaakt kunnen worden. Ook op het water kunnen drones voor een nieuw perspectief zorgen.

Ondanks dat de mogelijkheden schijnbaar eindeloos zijn hebben de meeste drones nog een behoorlijke handleiding. Het apparaat in de lucht krijgen en houden en tegelijkertijd ervoor zorgen dat er videobeelden gemaakt worden kan knap lastig zijn. Zeker wanneer je ook nog een boot te besturen hebt en de rest van het vaarverkeer in de gaten moet houden.

De Lily Camera is een van de eerste drones die door elke leek te besturen is. De vriendelijk ogende vliegmachine heeft een aantal vernieuwende functies waardoor deze heel interessant wordt voor watersporters.

Waterdicht

In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten is deze drone waterdicht. Dat betekent dat het niet erg is als hij onverhoopt naar beneden komt of land op water. Ook kan hij opstijgen vanaf water. Bovendien maakt het niet uit als er tijdens het zeilen een plens buiswater over de drone heen komt. Ideaal!

Automatisch gevolgd

De drone heeft een functie waardoor hij automatisch achter zijn eigenaar aan vliegt. Door middel van een sensor die je bij je kunt houden weet de drone waar je bent. Zo hoef je de drone niet zelf te besturen en kun je je bezig houden met zeilen terwijl je automatisch gevolgd en gefilmd wordt. Zodra je de vlucht wil beëindigen kun je met een druk op de knop de drone terug laten vliegen naar zijn eigenaar.

Verschillende shots

De drone kan ingesteld worden om vanaf verschillende hoeken te filmen. Zo is er een optie om te volgen, vanaf de zijkant te filmen of om het onderwerp heen te draaien. Naast dat het hele mooie beelden kan opleveren kan het ook voor de serieuze (wedstrijd-)watersporter een groot voordeel zijn om jezelf te zien varen. Met een videoanalyse van bovenaf kun je precies zien waar foutjes gemaakt worden en waar winst te behalen valt.

De Lily Camera drone is te koop vanaf €649,00.

Laat een Reactie achter