Friesland is bij uitstek geschikt voor een vakantie in eigen land. Wie liever niet in een krap bedje aan boord van een zeilboot overnacht maar wel in de buurt wil zijn van water hebben wij de vijf mooiste vakantiehuizen aan het water in Friesland voor je op een rijtje gezet.

Deze ecologische lodge staat in de Friese natuur met adembenemend weids uitzicht. De hut staat vlakbij Lauwersmeer en Wadden en is daarom geschikt voor watersporters die tijdens een vakantie ook iets van de andere kant van de provincie willen zien. Het houten huisje is 35m2 groot en biedt plaats aan maximaal 4 personen. De bijzonder ontworpen hut beschikt over wifi, twee Canadese kano’s en bevind zich op een kleinschalige camping. 

De Ecolodge op AirBnB

Ondanks dat deze woonboot niet in Friesland maar in de stad Groningen ligt weerhoudt ons niet hem in deze lijst te zetten. Dit boothuisje ligt in de Oosterhaven in het midden van het centrum van Groningen en is daardoor een goede uitvalsbasis voor een stedentripje naar Groningen. Het is een knusse maar tegelijkertijd superluxe, moderne en lichte woonboot. Het dekterras zorgt voor een unieke ervaring.

Het boothuisje op AirBnB

Dit oude vrachtschip bevindt zich nabij de Friese stad Sneek en is een aantal jaren omgebouwd tot een moderne en stijlvolle groepsaccomodatie. De leefruimte bevindt zich in het oude ruim. Slechts 20 jaar geleden werd deze ruimte nog gebruikt om vracht te vervoeren zoals graan, zand en grind. Het station en de supermarkt zijn op loopafstand, tevens als het Centrum wat op slechts 5 minuten lopen ligt. Sneek staat vooral bekend om de watersport met als prachtige voorbeeld natuurlijk de Sneekweek. 

Het vrachtschip op AirBnB

Wie zijn zeilboot letterlijk voor de deur wil aanleggen kan terecht in het Friese dorp Finkum nabij Stiens. Het knusse huisje is gelegen aan de Finkummervaart dat binnendoor een verbinding heeft met het Dokkumer Ee en de plassen bij Leeuwarden.De Finkumervaart is ter plaatse zon 20 meter breed en 2 meter diep en maakt deel uit van de noordelijke 11 stedenroute. Bartlehiem met zijn wereldberoemde bruggetje ligt 4 kilometer verderop. In de Finkumervaart kan je zwemmen, vissen en varen.

Huis aan het water op AirBnB

Dit vakantiehuis grenst aan 3 kanten aan de Tearnzer Wielen. Er zijn meerdere ligplaatsen voor de deur en ook de zeilboot van de eigenaar van de locatie is voor verhuur beschikbaar. Vanaf de accomodatie is er een prachtig uitzicht over het meer en de weilanden. Gasten hebben de beschikking over een eigen terras in de tuin aan het water en kunnen gebruik maken van een persoonskano en twee fietsen. Deze watervilla is een goede uitvalsbasis om het merengebied bij Leeuwarden te verkennen.

De watervilla op AirBnB

Laat een Reactie achter