Na een lange dag op het water kan het heerlijk zijn om ergens aan te leggen en direct aan te schuiven voor een goed diner. Friesland kent een hele hoop restaurants op prachtige locaties aan het water. Wij selecteerden de vijf fijnste plekken om uit eten te gaan aan het water in Friesland.

Restaurant de Vrijheid

Gelegen aan het Pikmar nabij Grou ligt Restaurant de Vrijheid. Met een wijds uitzicht over het water, een uitgebreid terras en een culinaire kaart staat het restaurant garant voor een mooi avondje uit. Er wordt een ‘Proef de Vrijheid’ menu geserveerd van drie tot zes gangen.

Seinpôlle 4, Grou – restaurantdevrijheid.nl

Cafe Restaurant de Watersport

Gelegen aan één van de drukste vaarwateren in Friesland nabij het Heeger- en Slotermeer is Café / restaurant De Watersport in Woudsend een bekende en vertrouwde plek om in een sfeervolle en een waterrijke setting van een heerlijke lunch of een smaakvol diner te kunnen genieten. Vooral in het seizoen is het uitzicht op de doorgaande vaart, de Ee en de voorbij varende pleziervaartuigen een ware traktatie voor de watersportliefhebbers.

Iewal 14, Woudsend – dewatersport.nl

‘t Ponkje

Gevestigd in een oude doopsgezinde kerk uit het eind van de 18e eeuw is ‘t Ponkje een sfeervol restaurant in het centrum van Woudsend. Het kerkinterieur is zoveel mogelijk bewaard gebleven, zoals kerk- en kerkenraadsledenbanken, de kraak, de orgelgaanderij, het klankbord v/d preekstoel en de kerkenzakjes. Het menu is divers en wordt bereid met verse ingrediënten.

Fermaningsteech 1, Woudsend – ponkje.nl

Boppe de Golle

Het gezellige eetcafé Boppe de Golle bevindt zich op een unieke locatie. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je op 4 meter hoogte genieten van een prachtig uitzicht over de Fluessen, Gaastmeer en de Friese landerijen rondom Gaastmeer. Het restaurant bevind zich op het terrein van Waterrecreatie Syperda.

Munkedijk 2a, Gaastmeer – boppedegolle.nl

Herberg de Zeven Wouden

Herberg de Zeven Wouden is gevestigd in een monumentaal pand, midden in het historisch stadje Sloten. Het restaurant is open voor lunch en diner en is gelegen aan de Easterbûtengrêft die dwars door het centrum van Sloten loopt. Aanleggen voor deze locatie is niet mogelijk, maar vanaf de haven van Sloten is het slechts een klein stuk lopen naar De Zeven Wouden.

Voorstreek 120, Sloten – dezevenwouden.com

Laat een Reactie achter