De temperaturen worden zachter en het voorjaar staat voor de deur. Er staan dit seizoen weer een aantal mooie zeilevenementen op de planning. Tijd om de agenda’s voor de komende zomer te vullen!

22 – 23 mei 2017
HT Race

De Harlingen Terschelling Race is een bekende zeilwedstrijd die dwars over de Friese Waddenzee voert. Op de ene dag wordt er naar Terschelling gevaren, de volgende dag terug naar Harlingen. Er wordt gevaren in acht klassen: van gemeten ORC-jachten, VA- en VB-klasse tot en met ongemeten scherpe jachten en rond- en platbodems.

Meer informatie op de HT Race website.

24 – 29 juli 2017:
De Friesche Elfstedenweek

De Friesche Elfstedenweek is een tocht die langs de elf Friese steden voert. De tocht wordt georganiseerd door W.V. “De Meeuwen” voor kano, roei-, zeil- en motorboten. Er worden overnachtingslocaties geregeld door de organisatie. De start en finish is in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Meer informatie op de WV Meeuwen website.

4 – 13 augustus 2017
Sneekweek

De Sneekweek is hèt evenement voor zeilers vanuit heel Nederland. Als je niet in een boot te vinden bent is het wel bij een van de vele feestjes die door de hele stad georganiseerd worden. Met onder andere de vlootschouw en de Boot van het Jaar, de feestjes op de Sneker Stappersavond en de verschillende zeilwedstrijden is dit een evenement dat je niet mag missen.

Meer informatie op de website van de Sneekweek.

5 – 18 augustus 2017
Skûtsjesilen

Het Skûtsjesilen wordt al vanaf 1820 rondom Sneek georganiseerd en is daarmee een van de oudste zeilwedstrijden ter wereld. In vier klassen wordt gezeild door ruim zestig skûtsjes om de felbegeerde titel. In de afgelopen jaren is de populariteit van de wedstrijd flink toegenomen. De wedstrijd bestaat uit een aantal etappes die door heel Friesland begin augustus gevaren worden.

Meer informatie op de website van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen.

Bekijk voor een actueel overzicht van alle zeilevenementen in de regio Friesland op onze evenementenpagina.

Laat een Reactie achter